Motorcykel

Kørekort til Motorcykel

Er du til store maskiner og masser af teknik. Eller har du arvet en gammel motorcykel af din bedstefar. Eller er du blevet nysgerrig af historierne og myten om at køre motorcykel. Årsagen eller lysten til at tage kørekort til motorcykel kan være mange men –

Historier og myter kan du ikke bruge til meget, du skal i stedet lære noget konkret.

Du skal lære hvad det er der gør motorcyklen helt speciel i trafikken. Og du skal lære motorcyklen at kende, både i teorien, og i praksis i løbet af dine køretimer.Du skal også kunne kontrollere, at motorcyklen opfylder gældende lovkrav, og om den er sikker at køre på.

Motorcyklen er meget mere end et transportmiddel. Og uanset om du er ung eller ældre, mand eller kvinde, og uanset hvorfor du vil ha’ motorcykelkørekort, har du masser at gode oplevelser i vente hvis du får en god køreuddannelse.

Kørekort til motorcykel kat. A, A1, A2 giver ret til at føre motorcykel med og uden sidevogn.

For at erhverve kørekort til motorcykel, skal du som minimum havde gennemført nedenstående lovpligtige undervisning.

29 lektioner teori.
4 lektioner på lukket øvelsesplads (manøvrebane).
13 lektioner på vej.
5 lektioner på køreteknisk anlæg ( heraf 2 lek. med sidevogn).

Undervisningen skal foretages af en godkendt kørelærer. Undervisningsforløbet skal min. strække sig over 14 undervisningsdage – dvs. du skal have modtaget undervisning på mindst 14 forskellige datoer.

Læs mere om sikkerhedsudstyr hos Sikker Trafik

Læs mere om regler for børn og motorcykel hos Sikker Trafik

 

Tilmelding og holdstart Motorcykel

Motorcykelkørekort er kun i Odense. For bestilling og info om næste holdstart ring tlf: 52255230.

Prisliste for Kørekort til motorcykel, kategori A, A1,A2

Tilbud ved køb af hele lovpakken

11.500,-

Ovenstående kan betales af 3 rater.

  • Ubegrænset teori, dog minimum 29 lektioner. 2.000,-
  • Leje af manøvrebane og mc inkl. 4 lektioner. 2.000,-
  • 13 Kørelektioner. 6.500,-
  • Køreteknisk kursus (5 lektioner). 2.000,-
  • Lovpligtigt minimum (lovpakken) 12.500,-

Øvrige udgifter:

  • Afvikling af køreprøve (baneleje mv.) 1.100,-
  • Prøvegebyr til staten. 600,-
  • Lægeerklæring (skal udestedes af egen læge) 500,-
  • Pasfoto (skal medbringes til lægen) 90,-

Alle priser er inklusiv moms og i Danske Kroner.

Størrelse og alderskrav for kørekort til Motorcykel

Mc kørekort er opdelt i 3 kategorier:

Kategori A1 (lille motorcykel)

Alderskrav 18 år.

Tohjulet motorcykel med eller uden sidevogn med et maksimalt slagvolumen på 125 cm3, en maksimal motoreffekt på 11 kW og et forhold mellem motoreffekt og køreklar vægt på højst 0,1 kW/kg. Køretøjet må tilkobles én påhængsvogn eller ét påhængsredskab.

Trehjulet motorcykel med en motoreffekt på højest 15 kW eller trehjulet bil med en motoreffekt på højest 15 kW. Køretøjet må tilkobles én påhængsvogn eller ét påhængsredskab.

Stor knallert samt stor knallert tilkoblet én påhængsvogn Let firehjulet bil (quadricykel) med en konstruktivt bestemt maksimal hastighed på højest 45 km i timen samt et sådant køretøj tilkoblet ét påhængskøretøj

Kategori A2 (mellemstor motorcykel)

Alderskrav: 20 år*

Tohjulet motorcykel med eller uden sidevogn med en maksimal motoreffekt på 35 kW og et forhold mellem motoreffekt og køreklar vægt på højst 0,2 kW/kg og ikke afledt af motorcykler med mere end den dobbelte maksimale motoreffekt. Køretøjet må tilkobles én påhængsvogn eller ét påhængsredskab.

De samme køretøjer som nævnt under kategori A1

Kategori A (stor motorcykel)

Tohjulet motorcykel med eller uden sidevogn, ingen begrænsning i størrelse eller motoreffekt.. Køretøjet må tilkobles én påhængsvogn eller ét påhængsredskab.

Trehjulet motorcykel med en motoreffekt på over 15 kW eller trehjulet bil med en motoreffekt på over 15 kW. Køretøjet må tilkobles én påhængsvogn eller ét påhængsredskab. De samme køretøjer som nævnt under kategori A2 og A1.

Alderskrav: 24 år, dog 22 år, hvis mindst to års erfaring fra kategori A2 (ny kategori) eller kategori A (lille motorcykel) (gammel kategori) **

* 18 år, hvis du er ansat/værnepligtig/frivillig i forsvaret, hjemmeværnet eller det statslige redningsberedskab. Før det fyldte 20. år giver kørekortet alene ret til at føre køretøjet i tjenesten.

** 21 år, hvis du er ansat/værnepligtig/frivillig i forsvaret, hjemmeværnet eller det statslige redningsberedskab, eller du alene skal have ret til at føre visse køretøjer. Før det fyldte 24. år (22. år med mindst to års erfaring fra kategori A2) giver kørekortet alene ret til at føre køretøjet i tjenesten.

Hvem er vi

TRAFIKSKOLEN er en køreskole som giver dig seriøs undervisning hvor du både lærer arbejdet med - og fornøjelsen ved at køre bil uanset hvilket niveau du befinder dig på.
Vi anerkender dit ståsted og møder dig på dine betingelser.
I vores teorilokale deltager du i et levende undervisningsmiljø med aktivitets skabende og praktisk orienteret undervisning.
Vi bestræber os på at være "på" og lære fra os.
Vi skaber derfor de bedste betingelser for dig og din læring. Som elev i TRAFIKSKOLEN bliver du "omfavnet"  i et fælleskab af tryg og effektiv undervisning.