Personbil

Kørekort til personbil

Hvornår må man starte ?

Ønsker du kørekort allerede som 17 årig? Så læs mere her på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

Du må starte dit undervisningsforløb 3 måneder før du fylder 17 år. Teoriprøven må tidligst aflægges 1 måned før du fylder 17 år.

Køreprøven må tidligst aflægges på din 17 års fødselsdag.

Når du har erhvervet kørekort til personbil har du ret til at føre:

Personbiler og varebiler som har en totalvægt på højest 3.500 Kg.og som højest har plads til 9 personer. Desuden får du ret til at føre traktor, motorredskab og registrerings-pligtig knallert ( knallert 45 ).

Hvad siger loven?

For at erhverve kørekort til kat. B skal du som minimum havde gennemført nedenstående lovpligtige undervisning.

 • 29 lektioner teori.
 • 4 lektioner på lukket øvelsesplads (manøvrebane).
 • 16 lektioner på vej.
 • 4 lektioner på køreteknisk anlæg  (glatførekursus).

Undervisningen skal foretages af en godkendt kørelærer. Undervisningsforløbet skal strække sig over 14 undervisningsdage – dvs. du skal have modtaget undervisning på mindst 14 forskellige datoer.

Holdtilmelding personbil

Prisliste for Kørekort til personbil

kategori B. pr. 1/1-2023

Listepris 2023 (RABAT SE UNDER OBS)

Lovpligtigt minimum (lovpakken) stk. pris i alt. Kr. 14.200,-

Ovenstående kan betales af 3 rater.

 • Ubegrænset teori, dog minimum. 29 lektioner 2700,-
 • Leje af manøvrebane og bil inkl.4 lektioner 1700,-
 • 16 Kørelektioner i Skolebil  8.600,-
 • Køreteknisk kursus (4 lektioner ). 1.200,-                                      
 • Alle priser er inklusiv moms og i Danske Kroner

Øvrige udgifter

 • Leje af bil til praktisk prøve.                        600,-
 • Evt. ekstra kørelektioner.                              600,-
 • Prøvegebyr til staten.                                   1000 ,-
 • Lægeerklæring (Ved egen læge)        ca.  600,-
 • Pasfoto (skal medbringes til lægen) ca.    80,-
 • Førstehjælpskursus, færdselsrelat.  ca. 500,-

OBS:

 • Kontakt os for aktuelle TILBUD
 • Online adgang til teoriprøver inkluderet i prisen.
 • Øvrige UV materialer udlånes gerne.
 • Spar tid og besvær, – fremmøde ved Borgerservice varetages af Køreskolen.

Her er nogle gode råd inden du vælger køreskole

Husk – Kørekort er en tillidssag, så vælg køreskole med omtanke.  Mange kommer til at fokusere for meget på pris, når de skal vælge køreskole. Men det kan være dyrt at købe billigt kørekort.

Læs her hvad du skal overveje inden du vælger køreskole.

Dyrt at købe billigt kørekort
Når man skal tage kørekort handler det om at vælge en køreskole, der både kan give dig det rigtige værktøj – og formår at få dig til at synes om at bruge det, – det handler ikke bare om at få kørekort.

Som med så mange andre ting gør øvelse mester. Det tager mange år, at blive en god og sikker bilist. Derfor skal du som ny bilist klædes bedst muligt på under uddannelsen.

Det betyder bl.a., at du skal kende dine begrænsninger og være ekstra opmærksom. Nye bilister tegner sig for 1/3 af alle ulykker. Pris og kvalitet hænger ofte sammen når man tager kørekort. Fald derfor ikke for prisen alene. Den store priskonkurrence giver desværre meget svingende kvalitet.

 
Lyt til andres anbefalinger
Det er altid en god idé at høre andres erfaringer. Kender du fx en, som har været godt tilfreds med sin kørelærer / køreskole ? Så er der stor sandsynlighed for, at du også bliver det.
 
Tal med kørelæreren
Det er en tillidssag at tage kørekort. Derfor skal du tale med kørelæreren inden du går i gang med at tage kørekort. Virker han/hun fornuftig og seriøs?
 
Sæt dig ind i hvad prisen på et kørekort omfatter
Mange steder kan du købe en startpakke når du skal tage kørekort. Sæt dig ind i, hvad den indeholder i forhold til hvad der kræves, for at du kan gå til køreprøve. Køreskoler som ikke har angivet prisen for kørekort i detaljer på deres hjemmeside, har ofte skjulte udgifter.
 
Medlem af Dansk Kørerlærer Union
Nogle køreskoler er medlem af Dansk Kørerlærer Union og derved omfattet af en garantifond. Det betyder, at hvis du klager og får medhold, er du sikret erstatning når du tager kørekort. På deres hjemmeside www.dku.dk kan du finde de køreskoler der er medlem.

GDPR regler om behandling af dine persondata håndterer vi i overenstemmelse med de retningslinier som Dansk Kørerlærer Union lægger til grund for drift af en seriøs køreskole.
Du er altid velkommen til at kontakte Trafikskolen for yderligere information om kørekort til bil og motorcykel.

Mvh. Henrik Diedrich/ Poul Bang

Hvem er vi

TRAFIKSKOLEN er en køreskole som giver dig seriøs og holdningspræget undervisning. Holdninger er de værdier der skal være med i din køreundervisning. De er redskaberne der gør dig i stand til at føre dig selv i trafikken.

 

UNDERVISNINGEN

Køreundervisning bygger på flere forskellige principper som når de bruges rigtigt giver succes og gode oplevelser for dig som elev.

Mange års erfaring med køreelever gør at vi står inde for at anvende det rigtige værktøj på det rigtige tidspunkt.

"At lære at køre bil er ikke Raketvidenskab" Det har du sikkert hørt om før. Giv os bare lidt af din motivation at arbejde med, og du vil opleve tingene ske. Det er som en leg.

God undervisning er kendetegnet ved at den opleves som en  forvandling.

 

Vi lærer dig hvordan du udvikler dine evner og leder dig undervejs frem til din egen kørestil. Forvandlingen sker umærkeligt men gradvist. Nu er det dig der behersker bilen og den bliver det redskab du ønsker dig at bruge allermest.

Resultatet af succesoplevelsen er selvfølgelig Kørekortet. Kortet er et bevis på at du behersker Bilen, kan "læse" Trafikken og anvende de rette holdninger.

 

ELEV PÅ SKOLEN

I TRAFIKSKOLEN går køretimerne hånd i hånd med fornøjelsen ved at køre bil.

Føler du dig udfordret ved at tage kørekort skal det ikke holde dig tilbage. Vi giver os god tid til dig uanset hvilket niveau du måtte befinde sig på.

Vi anerkender dit ståsted og møder dig på dine betingelser. Din tryghed er fundamentet i vores undervisning.

I vore teorilokale deltager du i et levende og legende undervisningsmiljø med aktiviteter der passer ind i en praktisk orienteret undervisning. Vi bestræber os på at være "på" og lære fra os.

I TRAFIKSKOLEN  sørger vi for de bedste betingelser for effektiv undervisning i en tryg ramme. Vi har altid et smil på læben. Her kommer du til at føle dig godt tilpas.